Het bedrijf

Veldeman Bedding is een familiebedrijf in het Limburgse Oudsbergen (Opglabbeek) en één van de belangrijkste beddingfabrikanten van Europa.

Onze groep telt meer dan 350 werknemers verdeeld over diverse productiebedrijven in binnen- en buitenland; samen goed voor een jaaromzet van meer dan 70 miljoen euro.

Onze collecties worden gekarakteriseerd door vooruitstrevende en kwaliteitsvolle producten ; speciaal ontworpen voor iedereen die gezond en stijlvol slapen wil combineren.

 

Een verhaal van touw en veren

Het merk Velda is het dynamisch kloppend hart van het familiebedrijf Veldeman Bedding, gevestigd in het Limburgse Oudsbergen (Opglabbeek). 

Het verhaal van Velda start in 1954 met de ontmoeting tussen een handelaar in touw van Runkst-Hasselt en de winkeldochter van een meubelzaak in Opglabbeek.


De twee besluiten om de de krachten te bundelen. Letterlijk. Met het touw knopen ze de stalen veren, door de meubelmaker gebruikt in de zittingen van gestoffeerde fauteuils, aan mekaar tot een matraskern.

Het geheel werken ze zorgvuldig af met een comfortabele toplaag en bodem en een sierlijke rand. De eerste Velda-matras is geboren.

Valère Veldeman, handelaar in touw, is nu handelaar in matrassen. Achter de winkel wordt een eerste, bescheiden productieatelier opgezet.

Valère Veldeman bouwde het bedrijf verder uit tot een groep die momenteel bijna 400 werknemers telt en beschouwd wordt als één van de grootste en meest expansieve industriële fabrikanten in de matrassen- en beddensector.

In 1989 gaf Valère Veldeman de leiding van het familiebedrijf in handen van zijn zoon Marc. Die overgang vertaalt zich al snel in de introductie van innovatieve slaapconcepten, diversificatie in merken voor specifieke doelgroepen en internationalisering van zowel verkoop als productie.

De matrassen, lattenbodems en boxsprings van Velda vinden hun weg naar de consument via een uitgebreid netwerk van beddenspeciaalzaken in heel Europa.

© 2014 - 2024 Van Meurs Concepts | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel