VIPP design producten, van pedaalemmers tot wandlampen

Vipp is een Deens familiebedrijf, in 1939 opgericht door Holger Nielsen. In dat jaar vraagt Holger’s echtgenote Marie hem een handige pedaalemmer te ontwerpen voor haar nieuwe kapsalon. Al snel wil de dokter ook zo’n pedaalemmer, en de tandarts en...

Holger investeert in speciale apparaten om de Vipps machinaal te produceren en binnen de kortste keren is de Vipp pedaalemmer een succes. Afgezien van wat kleine wijzigingen om de productie te vereenvoudigen, is het ontwerp vandaag de dag vrijwel onveranderd. Werd eerste ontwerp van Vipp nog gemaakt van overgebleven auto onderdelen, tegenwoordig maakt Vipp maakt de meest praktische en creatieve producten voor in de keuken en badkamer! De meest verrassende ontwerpen in een minimalistische vorm.


Na de dood van Holger in 1992, lijkt ook het einde van Vipp in zicht, echter een jaar later neemt dochter Jette Egelund het heft in handen. Een onverwachte opvolgster van Holger, want Jette is eigenlijk maatschappelijk werkster. Ze is echter vastbesloten Vipp voor de ondergang te behoeden. Door drastische maatregelen te nemen, ziet Jette niet alleen kans de afzet van Vipp producten te vergroten, maar Vipp ook internationaal bekendheid te geven als designklassieker.

Tegenwoordig werken ook Jette’s kinderen Sofie en Kasper bij Vipp. Sinds dit trio Vipp met veel ambitie leidt, worden er ook tijd en geld gestoken in de ontwikkeling van nieuwe producten die bij de Vipp-filosofie passen, zoals de zeepdispenser.

Al vanaf de oprichting van Vipp staat het bedrijf bekend om de duurzaamheid van haar producten. Vipp producten zijn zó solide gemaakt dat ze vrijwel onverwoestbaar zijn. En mocht er onverhoopt toch iets kapot gaan; nieuwe onderdelen zijn altijd verkrijgbaar!

 

 

© 2014 - 2024 Van Meurs Concepts | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel