Onze historie vindt haar oorsprong in 1920. Toen werd Hartog Woningtextiel opgericht in Overschie. In die tijd was de keuze op het gebied van woningtextiel lang niet zo uitgebreid als tegenwoordig. Het assortiment bestond destijds uit, veelal, nationale merken. In die tijd had Nederland nog een zeer florerende textielindustrie. Hartog Woningtextiel ontwikkelde zich door hard te werken tot een zeer bekende winkel in Rotterdam en omstreken.

Doordat de markt op het gebied van projectinrichting zich, na de crisis van de jaren 70, explosief ontwikkelde en er steeds meer een overlapping plaatsvond voor wat betreft de markt van woning- dan wel projectinrichting werd, naast Hartog Woningtextiel, in 1980 Stylemasters Projectinrichting opgericht. Hartog deed de particuliere markt en Stylemasters beheerde de zakelijke markt.

In 1996 deed zich de mogelijkheid voor om Schneider Wonen aan de Groenelaan in Schiedam over te nemen. Waarmee de weg naar complete woninginrichting werd ingeslagen. Hoewel onafhankelijk van elkaar, opereerden de drie bedrijven gezamenlijk op een markt die steeds verder integreerde. Het samenvoegen van deze drie bedrijven was dan ook een logische stap.

De mogelijkheid om Het Glazen Pand aan de Noordmolenstraat 17 te Schiedam te huren werd in 1999 benut. Toen werd besloten om de activiteiten van de drie bedrijven te centraliseren. Het Glazen Pand aan de Noordmolenstraat 17 te Schiedam werd het nieuwe domein. Het Glazen Pand ontwikkelde zich verder tot een gerenommeerd bedrijf met landelijke dekking.

Op het moment dat Dhr. Molenaar aangaf zijn bedrijf, Van Meurs Binnenhuisadviseurs, te willen verkopen was de cirkel in 2005 rond. Immers sinds 1943 onderscheidde Van Meurs Binnenhuisadviseurs zich met het adviseren en verkopen van meubelen in het topsegment.

Sinds 2005 is het hard gegaan. We hebben ons ontwikkeld tot een allround bedrijf op het gebied van binnenhuisarchitectuur. Hoewel alle bedrijven individueel nog steeds actief zijn wordt er vanaf vandaag geopereerd vanaf een nieuwe locatie met een nieuwe naam, namelijk: Van Meurs Concepts.

Van Meurs Concepts heeft een eigen ontwerpstudio, een projectbureau, een kookstudio én een webwinkel. Wij ontwerpen, tekenen, coördineren, begeleiden en voeren complete nieuwbouw- en renovatieprojecten uit. Alles onder één dak, met één aanspreekpunt. En dat is wel zo prettig!

Van Meurs Concepts is een niet meer weg te denken factor in Zuid - Holland en omgeving.

© 2014 - 2023 Van Meurs Concepts | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel